Receptbeskrivning
Morotsbröd
Ingredienser
för
5 dl mjölk
50 g smör
50 g jäst
1 tsk salt
2 st morot stora
12 dl vetemjöl special
2 dl durumvetemjöl
50 g smör
50 g jäst
1 tsk salt
2 st morot stora
12 dl vetemjöl special
2 dl durumvetemjöl
Beskrivning
1 stort bröd
1. Värm mjölk och smör till fingervarmt, 37 grader. Smula ned jästen i
en degbunke och slå över den varma degvätskan.
2. Skala och riv morötterna grovt, rör i det tillsammans med saltet och
mjölet, arbeta samman till en slät deg.
3. Låt jäsa under bakhandduk i 60 minuter. Tag upp degen på mjölat
bakbord och arbeta degen i ca 5 minuter.
4. Gör ett stort bröd och stjälp upp på en plåt. Skåra brödet med en
vass kniv och låt det jäsa i ca 40 minuter.
5. Grädda i 225 grader i ca 40 minuter.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
1. Värm mjölk och smör till fingervarmt, 37 grader. Smula ned jästen i
en degbunke och slå över den varma degvätskan.
2. Skala och riv morötterna grovt, rör i det tillsammans med saltet och
mjölet, arbeta samman till en slät deg.
3. Låt jäsa under bakhandduk i 60 minuter. Tag upp degen på mjölat
bakbord och arbeta degen i ca 5 minuter.
4. Gör ett stort bröd och stjälp upp på en plåt. Skåra brödet med en
vass kniv och låt det jäsa i ca 40 minuter.
5. Grädda i 225 grader i ca 40 minuter.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
Visningar: 395
Inlagt 2014-11-08 17:17:22






2 min