Receptbeskrivning

Morotsbröd

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Morötter gör bröd saftigt och gott. Det här brödet bakas med bakpulver i stället för jäst, vilket innebär att degen blandas ihop och ställs in i ugnen direkt. Snabbt och enkelt när tiden är knapp.

6 dl rågsikt,
½ dl rågkross,
½ dl vetekli,
2 tsk bakpulver,
1 tsk salt,
1 msk rivet citronskal + saften från en citron,
2 msk mörk brödsirap,
1 stor riven morot (eller två små)
3 dl lättfil (filmjölk).

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda bakpulver med de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner citron (rivet skal och saft), sirap, rivna morötter och fil. Rör ihop till en ganska lös deg. Smörj och bröa en form, som rymmer 1 ½ liter. Strö gärna formen med vetekli eller klä den invändigt med bakplåts-papper.
Häll i degen och grädda i nedre delen av ugnen 50-60 minuter. Ta ut och stjälp upp brödet på galler.
LÃ¥t svalna under duk.

Visningar: 176
Inlagt 2014-10-31 13:57:25