Receptbeskrivning
Morot- och rödbetscupcakes
Ingredienser
för
1.5 dl råsocker (130 g)
1.5 dl brunt farinsocker (130 g)
1 tsk salt
2 dl neutral olja (180 g)
3 st ägg (180 g)
150 g valnötskärnor, hackade
200 g morötter, skalade och grovrivna (ca 2 st)
150 g rödbetor, skalade och grovrivna (1 stor)
3.75 vetemjöl (225 g)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk ingefära
300 g philadelphiaost
2 dl florsocker (120 g)
några droppar citronarom eller pressad citro
strössel, silverkulor eller löv till garner
1.5 dl brunt farinsocker (130 g)
1 tsk salt
2 dl neutral olja (180 g)
3 st ägg (180 g)
150 g valnötskärnor, hackade
200 g morötter, skalade och grovrivna (ca 2 st)
150 g rödbetor, skalade och grovrivna (1 stor)
3.75 vetemjöl (225 g)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk ingefära
300 g philadelphiaost
2 dl florsocker (120 g)
några droppar citronarom eller pressad citro
strössel, silverkulor eller löv till garner
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Ställ upp sex stycken jättemuffinsformar (eller 12 vanliga) på en plåt.
Vispa samman socker, salt och olja i en bunke och tillsätt ett ägg i taget.
Vänd sedan ner nötterna och de rivna rotfrukterna.
Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och vänd ner det i smeten.
Häll smeten i formarna ungefär lika mycket i varje form och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Kolla med en sticka att cupcakesen inte är kladdiga. Låt sedan kakorna svalna helt.
Vispa philadelphiaosten i hushållsassistent eller med elvisp och sikta i florsockret, vispa dock inte för länge! Då kan frostingen bli lös.
Rör ner aromen till önskad smak.
Häll upp frostingen i en spritspåse med tyll och spritsa på en rejäl klick på varje cupcake.
Strössla på silverkulor eller löv i önskat mönster.
Ställ upp sex stycken jättemuffinsformar (eller 12 vanliga) på en plåt.
Vispa samman socker, salt och olja i en bunke och tillsätt ett ägg i taget.
Vänd sedan ner nötterna och de rivna rotfrukterna.
Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och vänd ner det i smeten.
Häll smeten i formarna ungefär lika mycket i varje form och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Kolla med en sticka att cupcakesen inte är kladdiga. Låt sedan kakorna svalna helt.
Vispa philadelphiaosten i hushållsassistent eller med elvisp och sikta i florsockret, vispa dock inte för länge! Då kan frostingen bli lös.
Rör ner aromen till önskad smak.
Häll upp frostingen i en spritspåse med tyll och spritsa på en rejäl klick på varje cupcake.
Strössla på silverkulor eller löv i önskat mönster.
Visningar: 185
Inlagt 2014-11-08 17:08:27






0 min