Receptbeskrivning

Morot- och rödbetscupcakes

Ingredienser för
1.5 dl råsocker (130 g)
1.5 dl brunt farinsocker (130 g)
1 tsk salt
2 dl neutral olja (180 g)
3 st ägg (180 g)
150 g valnötskärnor, hackade
200 g morötter, skalade och grovrivna (ca 2 st)
150 g rödbetor, skalade och grovrivna (1 stor)
3.75 vetemjöl (225 g)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk ingefära
300 g philadelphiaost
2 dl florsocker (120 g)
några droppar citronarom eller pressad citro
strössel, silverkulor eller löv till garner


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Ställ upp sex stycken jättemuffinsformar (eller 12 vanliga) på en plåt.
Vispa samman socker, salt och olja i en bunke och tillsätt ett ägg i taget.
Vänd sedan ner nötterna och de rivna rotfrukterna.
Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och vänd ner det i smeten.
Häll smeten i formarna ungefär lika mycket i varje form och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Kolla med en sticka att cupcakesen inte är kladdiga. Låt sedan kakorna svalna helt.
Vispa philadelphiaosten i hushållsassistent eller med elvisp och sikta i florsockret, vispa dock inte för länge! Då kan frostingen bli lös.
Rör ner aromen till önskad smak.
Häll upp frostingen i en spritspåse med tyll och spritsa på en rejäl klick på varje cupcake.
Strössla på silverkulor eller löv i önskat mönster.

Visningar: 185
Inlagt 2014-11-08 17:08:27