Receptbeskrivning
Stekt lax med kokos och limesås med wokade sockerärter
Ingredienser
för
4 laxfilé
1 kokosmjölk lätt
0.5 st chili
0.5 st lime saft och skal
0.5 st hönsbuljongtärning(ar)
0.5 tsk fruktsocker
maizena såsredning
2 st röd paprika
2 sockerärtor
1 tsk rapsolja
salt och peppar
250 g äggnudlar 1 paket
1 kokosmjölk lätt
0.5 st chili
0.5 st lime saft och skal
0.5 st hönsbuljongtärning(ar)
0.5 tsk fruktsocker
maizena såsredning
2 st röd paprika
2 sockerärtor
1 tsk rapsolja
salt och peppar
250 g äggnudlar 1 paket
Beskrivning
1. Riv skalet av limefrukten. Kärna ur och finhacka chilin. Häll kokosmjölken i en kastrull.
2. Tillsätt chili, fruktsocker, limesaft och skal samt buljongtärningen. Låt småkoka 10 minuter. Smaka av med salt och fruktsocker och red såsen med maizena såsredning.
3. Stek laxen och koka nudlarna.
4. Strimla paprikan och woka paprika och sockerärter i lite rapsolja.
5. Smaka av grönsakerna med salt och peppar. Pressa lite citron eller limesaft över fisken.
Näringsvärde per portion:
Energi: 508 kcal
Kolhydrater: 53 g
Protein: 28 g
Fett: 20 g
Energifördelning::
Kolhydrater: 42 E%
Fett: 35 E%
Protein: 23 E%
2. Tillsätt chili, fruktsocker, limesaft och skal samt buljongtärningen. Låt småkoka 10 minuter. Smaka av med salt och fruktsocker och red såsen med maizena såsredning.
3. Stek laxen och koka nudlarna.
4. Strimla paprikan och woka paprika och sockerärter i lite rapsolja.
5. Smaka av grönsakerna med salt och peppar. Pressa lite citron eller limesaft över fisken.
Näringsvärde per portion:
Energi: 508 kcal
Kolhydrater: 53 g
Protein: 28 g
Fett: 20 g
Energifördelning::
Kolhydrater: 42 E%
Fett: 35 E%
Protein: 23 E%
Visningar: 445
Inlagt 2014-10-25 14:10:51

