Receptbeskrivning

korvbröd

Ingredienser för
25 g jäst
3 dl mjölk (av valfri sort, soja el dyl)
0.5 tsk salt
1 msk sirap
7.5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl (el rågmjöl)


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Tillagning:
Värm mjölken till fingervarm. Tillsätt olivolja eller smör. Lös upp jästen med saltet i lite av det mjölken i en stor bunke.
Blanda i mjölet och resten av ingredienserna utom 1 dl mjöl. Blanda korvbrödsdegen tills den blir genomarbetad och börjar släppa från kanten i bunken. Knåda mellan 5-10 minuter. En bakmaskin funkar utmärkt eller matberedare eller knåda för hand.
Låt degen till korvbröden jäsa under bakduk på en varm plats i en halvtimme.
Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den till en avlång limpa. Dela upp degen till 20 bitar.
Forma dem till 15 cm långa korvbröd och lägg på två plåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa på plåten i ytterligare 30 minuter. Sätt på ugnen 200 grader.
Grädda i ugnens mitt i ca 10 minuter tills korvbröden fått fin färg och är genombakta.

Visningar: 322
Inlagt 2014-10-25 20:57:59