Receptbeskrivning
Fattiga riddare med dulce de leche och vaniljglass
Ingredienser
för
5 dl grädde
1 dl mjölk
5 st äggulor
1 dl strösocker
1 st vaniljstång
kanel efter smak
100 g smör
4 st skivor av gammal sockerkaka eller vad som pas
1 burk kondenserad mjölk
vaniljglass
1 dl mjölk
5 st äggulor
1 dl strösocker
1 st vaniljstång
kanel efter smak
100 g smör
4 st skivor av gammal sockerkaka eller vad som pas
1 burk kondenserad mjölk
vaniljglass
Beskrivning
Crème brûlée-smet
Vispa samman vispgrädde, mjölk och äggulor. Dela och skrapa ur vaniljstång och blanda med lite av strösockret, rör sedan ner allt strösocker och vaniljen i smeten, ställ i kyl tills det skall användas. Ta en burk kondenserad mjölk, tvätta bort etikett och lim. Lägg burken i en kastrull täck med vatten och koka 2,5-3 timmar, se till att burken alltid är täckt med vatten. Ta upp ur kastrullen. När burken svalnat, öppna och rör den slät. Ta något gammalt bröd eller sockerkaka i en skiva i önskad storlek, doppa skivan i brûlée-smeten och stek i smör. Blanda kanel och socker av önskad mängd och vänd riddaren i det efter den är stekt, värm dulce de lechen och ringla den över riddaren innan servering. Servera med vaniljglass.
Vispa samman vispgrädde, mjölk och äggulor. Dela och skrapa ur vaniljstång och blanda med lite av strösockret, rör sedan ner allt strösocker och vaniljen i smeten, ställ i kyl tills det skall användas. Ta en burk kondenserad mjölk, tvätta bort etikett och lim. Lägg burken i en kastrull täck med vatten och koka 2,5-3 timmar, se till att burken alltid är täckt med vatten. Ta upp ur kastrullen. När burken svalnat, öppna och rör den slät. Ta något gammalt bröd eller sockerkaka i en skiva i önskad storlek, doppa skivan i brûlée-smeten och stek i smör. Blanda kanel och socker av önskad mängd och vänd riddaren i det efter den är stekt, värm dulce de lechen och ringla den över riddaren innan servering. Servera med vaniljglass.
Visningar: 185
Inlagt 2014-10-27 16:22:21






35 min