Receptbeskrivning
lammfärsfrikadeller
Ingredienser
för
500 g lammfärs
8 st tomater
1 st gul lök
1 msk tomatpure
1 kruka oregano
300 g pasta
300 g babyspenat
40 g parmesanost
8 st tomater
1 st gul lök
1 msk tomatpure
1 kruka oregano
300 g pasta
300 g babyspenat
40 g parmesanost
Beskrivning
1. Skär tomater i bitar och mixa dem med mixerstav. Skala och finhacka löken. Lägg löken i en kastrull och häll på de mixade tomaterna. Tillsätt tomatpuré. 2 tsk socker, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt såsen koka utan lock cirka 15 min.
2. Koka pastan. Blanda färsen med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma dem till runda bullar. Lägg bullarna i tomatsåsen och sjud utan lock i cirka 5 min.
3. Tärna 3 tomater. Hacka hälften av oreganon. Blanda ner tomat och oregano i såsen.
4. Servera frikadellerna med pasta blandad med spenat och grovriven parmesan. Garnera med den sparade oreganon.
2. Koka pastan. Blanda färsen med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma dem till runda bullar. Lägg bullarna i tomatsåsen och sjud utan lock i cirka 5 min.
3. Tärna 3 tomater. Hacka hälften av oreganon. Blanda ner tomat och oregano i såsen.
4. Servera frikadellerna med pasta blandad med spenat och grovriven parmesan. Garnera med den sparade oreganon.
Visningar: 456
Inlagt 2014-10-27 19:04:45