Receptbeskrivning
chililax med krispig avokadosallad och sesamdipp
Ingredienser
för
600 g lax
2 krm chiliflakes
200 g fänkål
1 st grapefrukt
2 st avokado
1 msk förskpressad limejuice
peppar
salt
0.5 kruka koriander
dl japansk soja
0.5 msk honung
1 msk dijonsenap
1.5 msk olivolja
0.5 msk sesamfrön
1 msk vitvinsvinäger
2 krm chiliflakes
200 g fänkål
1 st grapefrukt
2 st avokado
1 msk förskpressad limejuice
peppar
salt
0.5 kruka koriander
dl japansk soja
0.5 msk honung
1 msk dijonsenap
1.5 msk olivolja
0.5 msk sesamfrön
1 msk vitvinsvinäger
Beskrivning
1.sätt ugnen på 200c.
2. Dela laxen i fyra lika stora bitar i en smort ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och chiliflakes.sätt in i mitten av ugnen i 15min.
3. Krispig avokadosallad:ansa, dela och skär fänkålen. Skala grapefrukten med krav, då bort allt det vita. Dela och skär avokadon.
4.blanda fänkål,grapefrukt, avokado med limejuice, salt och peppar. Hacka koriander och strö över.
5. Sesamdipp:japansk soja, sesamfrön, olivolja, vitvinsvinäger,dijonsenap, sesamolja, honung.
6. Servera lax med salladen och dippen.
2. Dela laxen i fyra lika stora bitar i en smort ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och chiliflakes.sätt in i mitten av ugnen i 15min.
3. Krispig avokadosallad:ansa, dela och skär fänkålen. Skala grapefrukten med krav, då bort allt det vita. Dela och skär avokadon.
4.blanda fänkål,grapefrukt, avokado med limejuice, salt och peppar. Hacka koriander och strö över.
5. Sesamdipp:japansk soja, sesamfrön, olivolja, vitvinsvinäger,dijonsenap, sesamolja, honung.
6. Servera lax med salladen och dippen.
Visningar: 564
Inlagt 2014-10-27 19:51:27

