Receptbeskrivning

Indisk lammcurry

Ingredienser för
5 msk olja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 ingefära
1 koriander
1 krm gurkmeja
0.5 kummin
0.5 tsk garam masala
1 paprikapulver
600 g lammkött
3 tomater
250 spenat
1 tsk salt
10 korianderblad


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Hetta upp oljan, gärna i en plastbelagd- eller titanpanna för att inte kryddorna ska bränna vid så lätt.
Skala och finhacka den gula löken samt vitlöken. Fräs den gula löken på medelvärme i 15 minuter. Rör då och då.
Tillsätt vitlöken och riv i ingefäran och fräs i 1 minut. Tillsätt koriander och rör i 1 minut, sedan gurkmeja, kummin, garam masala och paprikapulver. Låt kryddblandningen fräsa i en halv minut.
Skär köttet i små tärningar och tillsätt dessa. Fräs i ytterligare ett par minuter. Häll på vattnet och låt alltsammans sjuda i 10 minuter
Hacka tomaterna och lägg dem i pannan att koka i ytterligare 5 minuter. Ansa den färska spenaten och lägg den, eller den upptinade, i grytan för att precis bara bli varm före servering. Smaka av och kontrollera så att köttet har blivit mört.
Hacka korianderbladen och garnera lammcurryn med dem.

Visningar: 624
Inlagt 2012-03-24 15:49:26