Receptbeskrivning

Biff i grön curry, thailändsk

Ingredienser för
0.5 msk strösocker
1 tsk fisksås, eller.5-1 tsk salt
2 msk majsolja
2 dl auberginer, små thailändska
400 g entrecôte, eller oxfilé
3 dl kokosmjölk, (konserv)
15 st basilikablad, (helst helig basilika, annars v
1 msk grön currypasta
2 st limeblad
4 st grönpeppar, kryddklasar färsk
2 st pepparfrukter, spanska
jasminris


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär köttet i tunna strimlor. Rör om noga i kokosmjölken.2. Rensa auberginerna från fästena, skölj dem i vatten. Plocka basilikabladen från stjälkar. Dela den spanska pepparn och ta bort kärnorna för att minska på rättens styrka. Skär därefter pepparn i 1/2 cm breda strimlor på diagonalen.3. Hetta upp en wok och häll i olja. Rör ner currypasta och rör om tills den tar lite färg. Tillsätt kokosmjölken skedvis under omröring. Låt blandningen bli riktigt het innan köttet läggs i lite i sänder. Rör sedan hastigt under två minuter.4. Tillsätt aubergine, limeblad, spansk peppar och grönpeppar. Koka upp och smaka sedan av med socker och fisksås eller salt. Strimla basilikabladen och avsluta med att lägga i dem när woken tagits från värmen. Häll upp i serveringsskål och servera tillsammans med ris.

Visningar: 182
Inlagt 2014-10-29 03:54:51