Receptbeskrivning
Stekpannebröd
Ingredienser
för
6 dl filmjölk
1.5 dl sirap
2.5 msk bikarbonat
2 tsk salt
1 kg mjölmix
1.5 dl sirap
2.5 msk bikarbonat
2 tsk salt
1 kg mjölmix
Beskrivning
Ett supergott glutenfritt bröd! En sats räcker till 25-30 stycken.
1. Blanda alla ingredienser i en assistent och berabeta tills degen inte kladdar.
2. LÃ¥t degen vila i 5-10 min.
3. Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta eventuellt in mer mjöl i degen. Den ska bli ungefär som pepparkaksdeg i konsistensen.
4. Dela degen i 25-30 bitar och kavla ut dem till tunna kakor. Nagga med kruskavel eller brödnagg.
5. Grädda i torr stekpanna (eller plättlagg) tills kakorna fått fin färg. Låt svalna på galler under bakduk.
1. Blanda alla ingredienser i en assistent och berabeta tills degen inte kladdar.
2. LÃ¥t degen vila i 5-10 min.
3. Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta eventuellt in mer mjöl i degen. Den ska bli ungefär som pepparkaksdeg i konsistensen.
4. Dela degen i 25-30 bitar och kavla ut dem till tunna kakor. Nagga med kruskavel eller brödnagg.
5. Grädda i torr stekpanna (eller plättlagg) tills kakorna fått fin färg. Låt svalna på galler under bakduk.
Visningar: 204
Inlagt 2012-03-24 17:08:49

