Receptbeskrivning

Stekpannebröd

Ingredienser för
6 dl filmjölk
1.5 dl sirap
2.5 msk bikarbonat
2 tsk salt
1 kg mjölmix


  40 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Ett supergott glutenfritt bröd! En sats räcker till 25-30 stycken.

1. Blanda alla ingredienser i en assistent och berabeta tills degen inte kladdar.

2. Låt degen vila i 5-10 min.

3. Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta eventuellt in mer mjöl i degen. Den ska bli ungefär som pepparkaksdeg i konsistensen.

4. Dela degen i 25-30 bitar och kavla ut dem till tunna kakor. Nagga med kruskavel eller brödnagg.

5. Grädda i torr stekpanna (eller plättlagg) tills kakorna fått fin färg. Låt svalna på galler under bakduk.

Visningar: 129
Inlagt 2012-03-24 18:08:49