Receptbeskrivning
Indonesisk filégryta
Nina Engström via Ica.se
Ingredienser
för
70 g glasnudlar
1 st lök
2 msk margarin
2 dl gröna linser
1 msk curry
1 msk spiskummin
1 tsk gurkmeja
400 g fläskfilé
6 dl hönsbuljong
2 st morötter
1 st purjolök
2 msk ingefära riven
2 tsk salt
0.5 krm kajennpeppar
1 st lök
2 msk margarin
2 dl gröna linser
1 msk curry
1 msk spiskummin
1 tsk gurkmeja
400 g fläskfilé
6 dl hönsbuljong
2 st morötter
1 st purjolök
2 msk ingefära riven
2 tsk salt
0.5 krm kajennpeppar
Beskrivning
Lägg glasnudlar i kallt vatten så att de mjuknar, eller koka enligt förpackningens anvisning. Skala och hacka gul lök. Smält 2 msk margarin eller smör i en gryta. Fräs lök, gröna linser, curry, spiskummin och gurkmeja i några minuter utan att det tar färg.
Strimla 400 g fläskfilé. Låt det fräsa med i grytan några minuter. Tillsätt hönsbuljong. Låt grytan koka i ca 20 minuter. Skala morötter och strimla dem fint. Skölj och strimla 1 liten purjolök. Lägg ner i grytan när 10 minuter återstår av koktiden.
Krydda med färsk riven ingefära, salt och kajennpeppar. Lägg i glasnudlarna. Hetta upp. Bröd hör till.
Strimla 400 g fläskfilé. Låt det fräsa med i grytan några minuter. Tillsätt hönsbuljong. Låt grytan koka i ca 20 minuter. Skala morötter och strimla dem fint. Skölj och strimla 1 liten purjolök. Lägg ner i grytan när 10 minuter återstår av koktiden.
Krydda med färsk riven ingefära, salt och kajennpeppar. Lägg i glasnudlarna. Hetta upp. Bröd hör till.
Visningar: 485
Inlagt 2014-10-30 11:48:24