Receptbeskrivning

Gräddig och len laxsoppa

Ingredienser för
500 g laxfilé
1 l fiskbuljong
2 dl grädde
100 g champinjoner
1 st röd paprika
1 st gul paprika
6 st schalottenlökar
1 dl purjolök, finhackad
2 dl broccolibuketter, färska
2 dl svarta linser, gärna
2 msk olivolja
1.5 tsk curry
1.5 tsk torkad oregano
salt och malen peppar
färsk hackad bladpersilja
4 st fullkornsbröd, i skivor
2 st avokado
1 msk pressad citonsaft


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skiva champinjonerna. Hacka paprikan fint. Skala och skiva schalottenlöken. Finhacka purjolöken
2. Häll olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt kryddor, champinjoner, paprika, lök, purjolök och linser och låt fräsa i någon minut. Häll på buljong och grädde och låt koka i ca 15 minuter. Dela avokadorna och ta bort kärnan. Skrapa ut fruktköttet och mosa det med en gaffel. Blanda det i citronsaften.
3. Skär laxen i mindre bitar och bryt broccolin i buketter. Lägg i soppan och låt sjuda i ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar och eventuellt mera curry. Strö på hackad bladpersilja före servering. Bjud fullkornsbröd och avokadomos till.

Visningar: 401
Inlagt 2014-11-02 07:59:24