Receptbeskrivning

Hemmagjorda pitabröd

Ingredienser för
5 dl vatten
25 g jäst
2 tsk salt
12 dl vetemjöl


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Smula ner jästen i en degbunke.
2. Häll över hälften av vattnet (37grader) och lös jästen i vattnet. Tillstätt resten av vattnet när jästen är löst
3. Tillsätt salt och vetemjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.
4. Låt degen jäsa övertäckt i bunken i ca 1 timme, värm ugnen till 275 g under tiden (med en ugnsplåt i ugnen).

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Ta ut 16 delar och forma till bollar. Kavla ut/arbeta ut för hand till runda kakor och använd brödkavel för det sista, ca 10-12 cm i diameter. Blir dom för tunna så kommer dom inte att puffa upp.
Lägg kakorna direkt på den förvärmda osmorda plåten och grädda i mitten av ugnen 5-6 minuter. Låt bröden kallna under bakduk!

Visningar: 582
Inlagt 2014-11-02 19:50:50