Receptbeskrivning
Kylskåpskaka med mörk choklad
Ingredienser
för
Beskrivning
Kylskåpskaka med mörk choklad
250g chocolate chip cookies, delade i 2cm stora bitar
1dl rostade, osaltade jordnötter, hackade
4msk siktad kakao
100g smör, delat i bitar
180g mörk choklad, grovhackad
395g sötad kondenserade mjölk
Chokladganache:
120g mörk choklad
50g smör
Smörj en fyrkantig form, ca 20 cm och klä den med bakplåtspapper. Blanda kakor, jordnötter och kakao i en skål. Lägg smör, choklad och kondenserad mjölk i en mediumstor kastrull och värm på låg värme. Rör tills allt smält ihop. . Häll chokladsmeten över kakblandningen och blanda väl. Skeda över blandningen i formen och platta till med sleven. Ställ in i kylen i ca 2 timmar.
Gör chokladganachen: smält ihop choklad och smör i en kastrull och ställ åt sidan i några minuter. Häll sedan ganachen över kakan och bred ut. Ställ in i kylen i några timmar igen. Skär i rutor och servera!
250g chocolate chip cookies, delade i 2cm stora bitar
1dl rostade, osaltade jordnötter, hackade
4msk siktad kakao
100g smör, delat i bitar
180g mörk choklad, grovhackad
395g sötad kondenserade mjölk
Chokladganache:
120g mörk choklad
50g smör
Smörj en fyrkantig form, ca 20 cm och klä den med bakplåtspapper. Blanda kakor, jordnötter och kakao i en skål. Lägg smör, choklad och kondenserad mjölk i en mediumstor kastrull och värm på låg värme. Rör tills allt smält ihop. . Häll chokladsmeten över kakblandningen och blanda väl. Skeda över blandningen i formen och platta till med sleven. Ställ in i kylen i ca 2 timmar.
Gör chokladganachen: smält ihop choklad och smör i en kastrull och ställ åt sidan i några minuter. Häll sedan ganachen över kakan och bred ut. Ställ in i kylen i några timmar igen. Skär i rutor och servera!
Visningar: 550
Inlagt 2014-11-03 17:35:55






30 min