Receptbeskrivning
Kokt fisk med äggsås
Ingredienser
för
500 g hoki
saltat vatten
2 msk rödvinsvinäger
1.5 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl fiskbuljong
3 msk grädde
4 st ägg, kokta och finhackade
salt,
Örtsalt
vitpeppar
lite socker
persilja
4 grovt hackade morötter
0.5 st pressad citron
1 msk olivolja
Örtsalt och lite sambal
potatis, kokt
saltat vatten
2 msk rödvinsvinäger
1.5 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl fiskbuljong
3 msk grädde
4 st ägg, kokta och finhackade
salt,
Örtsalt
vitpeppar
lite socker
persilja
4 grovt hackade morötter
0.5 st pressad citron
1 msk olivolja
Örtsalt och lite sambal
potatis, kokt
Beskrivning
1. Fisken låter du sjuda i vatten och rödvinsvinäger, det blir härlig stuns i fisken då!
2. Såsen gör som så att du smälter smöret och rör ner mjölet. I med buljongen, om den är varm, tar du lite i taget och sipar glatt bort klumpar däremellan. När den är len börjar du krydda. Smaka av, åh, den ska vara sötsalt och len. Sen på med grädden. Sist persilja och ägg!
3. Njut detta med kokt potatis och morotssallad.
2. Såsen gör som så att du smälter smöret och rör ner mjölet. I med buljongen, om den är varm, tar du lite i taget och sipar glatt bort klumpar däremellan. När den är len börjar du krydda. Smaka av, åh, den ska vara sötsalt och len. Sen på med grädden. Sist persilja och ägg!
3. Njut detta med kokt potatis och morotssallad.
Visningar: 535
Inlagt 2014-11-10 09:45:25

