Receptbeskrivning

Pepparrotskött

Ingredienser för
2 tsk salt
2 l vatten
1 msk vitpeppar, hel
4 st morötter
1 dl vetemjöl
2.5 dl matlagningsgrädde
3 st lagerblad
5 st persiljestjälkar
4 dl pepparrot, riven
4 st gula lökar
3 kg högrev
4 st kalvbuljongtärningar
8 st morötter, kokta
2 kg potatis, kokt
persilja, hackad
pepparrot, nyriven


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Putsa köttet, skär det i mindre bitar och lägg dem i en stor gryta. Häll över vattnet så det täcker. Koka upp och skumma av.2. Skala och skär 2 morötter i mindre bitar. Skala och klyfta löken. Blanda ner morötter, lök, persiljestjälkar, vitpeppar och lagerblad. Smula över buljongtärningarna. Låt köttet sjuda med locket på glänt, 1 1/2-2 timmar. När köttet nästan faller isär är det färdigt.3. Skala 2 morötter och skär dem i bitar. Ta upp köttet och sila buljongen. Koka ihop buljongen tills 2 liter återstår. Rör ut mjölet i grädden.  Vispa ner det i buljongen. Lägg i morötterna och låt sjuda 5-6 min.4. Tillsätt pepparroten och smaka av med salt. Vänd ner köttet och låt allt bli varmt. Servera med kokt potatis, nykokta morötter, extra pepparrot och eventuellt hackad persilja.

Visningar: 393
Inlagt 2014-11-12 16:23:35