Receptbeskrivning
Kryddig och enkel korvgryta
Ingredienser
för
1 st gul lök(ar)
1 tsk rapsolja
300 g chorizokorv(ar) ca
2 st äpple(n)
2 dl matlagningsgrädde
0.5 dl mellanmjölk
4 msk skånsk senap
1 msk pepparrot på tub
salt
svartpeppar nymalen
1 st röd paprika
1 st gul paprika
1 tsk rapsolja
300 g chorizokorv(ar) ca
2 st äpple(n)
2 dl matlagningsgrädde
0.5 dl mellanmjölk
4 msk skånsk senap
1 msk pepparrot på tub
salt
svartpeppar nymalen
1 st röd paprika
1 st gul paprika
Beskrivning
1. Ansa lök och skär i tunna klyftor. Värm en stekpanna och stek lök i olja tills den blir mjuk och gyllene.
2. Skär korven i 2 cm tjocka skivor och stek den med löken i 3 min.
3. Skär urkärnade äpplen i klyftor och blanda ner i stekpannan.
4. Häll ner matlagningsgrädde, mjölk, senap och pepparrot i pannan och koka samman i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Skölj paprikorna och skär dem i enkronasstora bitar. Vänd ner dem i grytan precis innan servering.
2. Skär korven i 2 cm tjocka skivor och stek den med löken i 3 min.
3. Skär urkärnade äpplen i klyftor och blanda ner i stekpannan.
4. Häll ner matlagningsgrädde, mjölk, senap och pepparrot i pannan och koka samman i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Skölj paprikorna och skär dem i enkronasstora bitar. Vänd ner dem i grytan precis innan servering.
Visningar: 455
Inlagt 2014-11-15 15:19:40