Receptbeskrivning

Fransk fisksoppa

Ingredienser för
400 g fryst torsk
1 st gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g fast potatis
1 st fänkål
2 msk olja
3 msk tomatpuré
1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk timjan
1 dl lätt crème fraiche
salt och peppar


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Tina torsken. Skär den i tärningar.

Skala lök, vitlök och potatis. Finhacka lök och vitlök. Tärna potatisen ca 1x1 cm tärningar. Ansa och finstrimla fänkålen.

Fräs lök, vitlök och fänkål i oljan i en stor gryta.  Vänd ner potatis och tomatpuré och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt buljong och timjan. Låt småputtra ca 10 minuter. Tillsätt crème fraiche. Smaka av grytan med salt och peppar.

Lägg ner fisken i grytan och koka upp.

Visningar: 229
Inlagt 2014-11-16 17:44:52