Receptbeskrivning
Liméfile
Ingredienser
för
500 g fläskfilé(er)
1 tsk salt
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
2 msk kalvfond
1 tsk sambal oelek (max 1 tsk)
1 tsk äkta soja
1 msk honung
1 st lime
matfett
1 tsk salt
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
2 msk kalvfond
1 tsk sambal oelek (max 1 tsk)
1 tsk äkta soja
1 msk honung
1 st lime
matfett
Beskrivning
Skär köttet i skivor. Bryn i smör och salta. Om det blir för mycket kött på en gång i stekpannan, bryn då i omgångar.
Lägg över det brynta köttet på ett fat.
Pressa limen och rör ihop saften med vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soya och honung. Detta kan göras direkt i en stekpanna med lock eller i en gryta.
Lägg i köttet och låt det puttra ca 5-8 minuter.
Servera med ugnsstekt potatis
Lägg över det brynta köttet på ett fat.
Pressa limen och rör ihop saften med vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soya och honung. Detta kan göras direkt i en stekpanna med lock eller i en gryta.
Lägg i köttet och låt det puttra ca 5-8 minuter.
Servera med ugnsstekt potatis
Visningar: 584
Inlagt 2011-08-17 19:17:47

