Receptbeskrivning

Rostad paprikasoppa med chorizo

Ingredienser för
3 st paprikor
olivolja till paprika och toast
3 st schalottenlökar
2 msk smör till stekning
1 dl torrt vitt vin
7 dl hönsbuljong
6 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
1 msk majsstärkelse+ 1 msk vatten (ev)
salt och malen svartpeppar
1 crème fraiche
130 g getost utan kanter
1 tsk flytande honung
1 st färsk chorizo
8 st skivor rostad baguette
salt och malen svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Värm ugnen till 225 grader.
Soppa
Dela paprikorna, kärna ur och skär dem i mindre bitar.
Lägg bitarna på en plåt, droppa över olivolja och strö lite gourmetsalt över.
Rosta paprikan i ugnen i ca 10 minuter. Färgen ska vara rostad men inte bränd. Ta ut dem ur ugnen och ställ åt sidan. Skala och skiva schalottenlökarna. Fräs dem i smör utan att de tar färg. Tillsätt paprikan, rör om och häll i vin och buljong så att det täcker. Koka upp, sänk värmen och låt puttra i ca 10 minuter under lock. Ta upp löken och paprikan.
Mixa till en slät smet och häll tillbaka den i buljongen. Tillsätt grädde och låt soppan koka ihop i ca 10 minuter utan lock. Sila soppan genom finmaskig sil. Om den känns tunn kan du reda av med lite majsstärkelse utrört i vatten. Krydda med salt och peppar. Getosttoast
Mixa crème fraiche, getost och honung och krydda blandningen med salt och peppar. Skiva och stek chorizon i olivolja i het panna. Bre getostkräm och lägg en skiva korv mellan bröden, som kläms ihop två och två.

Visningar: 416
Inlagt 2014-11-23 10:12:23