Receptbeskrivning

Kyckling i tomatås med oliver och parmesan

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Kyckling i tomatås med oliver och parmesan
Portioner: 4 Marinad
4msk olja
4msk soja valfria kryddor
4st. kycklingfiléer
1st. gul lök
3st. vitlöksklyftor
250g champinjoner
2st. burkar körsbärstomater (400 g)
3msk tomatpuré salt, svartpeppar
2tsk torkad oregano kalamataoliver, färsk oregano + parmesan till servering Marinera kycklingfiléerna en stund i marinaden. Grilla eller ugnsstek (200 g i 20-25 min) dem sedan.
Låt vila under aluminiumfolie i minst 10 min innan de skärs upp
Stek finhackad lök & vitlök och skivade champinjoner i lite olja och häll sedan på övriga ingredienser. Låt tomatsåsen småputtra i ca 30 min.
Servera såsen med valfritt tillbehör. Jag hade svart bönpasta (låg i kolhydrater, hög i protein) men det går ju lika bra med tex shiratakinudlar eller varför inte lite förvälld strimlad vitkål?

Visningar: 415
Inlagt 2014-11-23 12:03:32