Receptbeskrivning
Pytt i panna
Liv W via Tasteline.com
Ingredienser
för
1.5 st gul lök(ar) ca
500 g potatis(ar) av fast sort
350 g nötkött rester av t ex rostbiff eller stek
200 g korv t ex falukorv och någon starkare fast sort
150 g rökt skinka eller kalkon
salt och peppar
2 st röd lök(ar)
1 msk olja till stekning
2 msk balsamvinäger
4 msk socker
2 dl vispgrädde
1 tsk pepparrot, färsk riven
2 msk dijonsenap
salt och peppar
4 st ägg stekta
timjan färsk
500 g potatis(ar) av fast sort
350 g nötkött rester av t ex rostbiff eller stek
200 g korv t ex falukorv och någon starkare fast sort
150 g rökt skinka eller kalkon
salt och peppar
2 st röd lök(ar)
1 msk olja till stekning
2 msk balsamvinäger
4 msk socker
2 dl vispgrädde
1 tsk pepparrot, färsk riven
2 msk dijonsenap
salt och peppar
4 st ägg stekta
timjan färsk
Beskrivning
1. Börja med rödlöken: Skala och halvera rödlökarna. Strimla halvorna tunt. Värm en kastrull och lägg i löken tillsammans med lite olja. Värm tills löken blir glansig och mjuknar något. Häll på balsamvinäger och strö över socker. Låt koka ihop några minuter tills det mesta av vätskan försvunnit.
2. Vispa grädden till senapscrèmen fast. Vänd försiktigt ner pepparrot, dijonsenap, salt och peppar.
3.. Skala och hacka den gula löken och potatisen. Skär nötköttet i tärningar. Skär korv och skinka i lika stora tärningar.
4. Stek alla ingredienser var för sig i smör. Blanda till slut allt det stekta och hetta upp det.
5. Smaka av med salt och peppar. Strö över färsk timjan och servera med stekt ägg, senapscrème och syltad rödlök.
Recept: Linnea Svensson
Porslin: Apollo Antik
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
2. Vispa grädden till senapscrèmen fast. Vänd försiktigt ner pepparrot, dijonsenap, salt och peppar.
3.. Skala och hacka den gula löken och potatisen. Skär nötköttet i tärningar. Skär korv och skinka i lika stora tärningar.
4. Stek alla ingredienser var för sig i smör. Blanda till slut allt det stekta och hetta upp det.
5. Smaka av med salt och peppar. Strö över färsk timjan och servera med stekt ägg, senapscrème och syltad rödlök.
Recept: Linnea Svensson
Porslin: Apollo Antik
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 607
Inlagt 2014-11-23 17:31:42

