Receptbeskrivning

Kabyssens fisksoppa

Ingredienser för
1 l fiskfond
2 dl vitt vin
3 dl grädde
1 st hackad gul lök
1 knippe persilja, finhackad
1 knippe dill, finskuren
1 st hackad fänkål
1 st strimlad morot
600 g fiskfile (t.ex. kolja, lubb, lax)
2 msk olja


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Hacka och fräs lök, fänkål och morot i lite olja.

Slå på vin, fond och de hackade örterna.
LÃ¥t koka i 10 minuter.

Slå på grädden och smaka av med salt och peppar.

Red av soppan med maizena om så önskas.

Lägg i fisken och låt soppan koka i ytterligare ca 3 minuter.

Fungerar jättebra med kokt potatis till.

Visningar: 205
Inlagt 2014-11-23 17:44:04