Receptbeskrivning
Kabyssens fisksoppa
Ingredienser
för
1 l fiskfond
2 dl vitt vin
3 dl grädde
1 st hackad gul lök
1 knippe persilja, finhackad
1 knippe dill, finskuren
1 st hackad fänkål
1 st strimlad morot
600 g fiskfile (t.ex. kolja, lubb, lax)
2 msk olja
2 dl vitt vin
3 dl grädde
1 st hackad gul lök
1 knippe persilja, finhackad
1 knippe dill, finskuren
1 st hackad fänkål
1 st strimlad morot
600 g fiskfile (t.ex. kolja, lubb, lax)
2 msk olja
Beskrivning
Hacka och fräs lök, fänkål och morot i lite olja.
Slå på vin, fond och de hackade örterna.
LÃ¥t koka i 10 minuter.
Slå på grädden och smaka av med salt och peppar.
Red av soppan med maizena om så önskas.
Lägg i fisken och låt soppan koka i ytterligare ca 3 minuter.
Fungerar jättebra med kokt potatis till.
Slå på vin, fond och de hackade örterna.
LÃ¥t koka i 10 minuter.
Slå på grädden och smaka av med salt och peppar.
Red av soppan med maizena om så önskas.
Lägg i fisken och låt soppan koka i ytterligare ca 3 minuter.
Fungerar jättebra med kokt potatis till.
Visningar: 436
Inlagt 2014-11-24 18:54:23

