Receptbeskrivning

Provencalsk lammfärsgratäng med citronyoghurt

Ingredienser för
1 st gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g lammfärs
1 tsk spiskummin
1 msk olivolja
dl tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
1 aubergine
1 zucchini
75 g riven ost
4 prt ris, bulgur eller ugnspotatis
citronyoghurt
2 dl matlagningsyoghurt
citron, skalet
1 tsk honung


  50 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 225°C.

Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök, vitlök, lammfärs och spiskummin i oljan ca 5 minuter i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré, rosmarin, timjan och 1 dl vatten. Låt koka ca 2 minuter. Krydda med salt och peppar.

Skär aubergine och zucchini i 1/2 cm tjocka skivor. Varva färsfräs, aubergine och zucchini i en smord, ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Strö över osten. Sätt mitt i ugnen ca 25 minuter.

Citronyoghurt:
Blanda matyoghurt, citronskal och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.

Servera lammfärsgratängen med kokt ris, bulgur eller ugnsrostade potatisskivor samt citronyoghurt och gärna ett gott bröd.

Källa: ica.se

Visningar: 128
Inlagt 2014-11-26 21:51:55