Receptbeskrivning

Gari (inlagd ingefära)

Ingredienser för
100 g ingefära
5 dl vatten
1 dl risvinäger
1 dl socker
1 tsk salt


  20 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala ingefäran, var noga med att bara ta bort det yttersta skalet. Skär tvärs över i så tunna skivor som möjligt - ju tunnare desto godare! Använd en så vass kniv som möjligt.
2. Koka upp vattnet. Lägg ner ingefäran. Rör om och ställ åt sidan i 10 minuter. Häll av vattnet, lägg ingefäran i en glasburk.
3. Hetta upp vinäger, socker och salt tills sockret lösts upp. Häll det över ingefäran. Låt svalna.
4. Efter ca 3 timmar är garin klar att serveras. Förvara den sedan kallt. God hållbarhet.

Fungerar med vitvinsvinäger också. Man kan även skiva ner lite chili om man vill ha en hetare variant

Recept från http://www.ica.se/recept/gari-inlagd-ingefara-1165/

Visningar: 458
Inlagt 2014-11-26 20:55:02