Receptbeskrivning
Gari (inlagd ingefära)
Ingredienser
för
100 g ingefära
5 dl vatten
1 dl risvinäger
1 dl socker
1 tsk salt
5 dl vatten
1 dl risvinäger
1 dl socker
1 tsk salt
Beskrivning
1. Skala ingefäran, var noga med att bara ta bort det yttersta skalet. Skär tvärs över i så tunna skivor som möjligt - ju tunnare desto godare! Använd en så vass kniv som möjligt.
2. Koka upp vattnet. Lägg ner ingefäran. Rör om och ställ åt sidan i 10 minuter. Häll av vattnet, lägg ingefäran i en glasburk.
3. Hetta upp vinäger, socker och salt tills sockret lösts upp. Häll det över ingefäran. Låt svalna.
4. Efter ca 3 timmar är garin klar att serveras. Förvara den sedan kallt. God hållbarhet.
Fungerar med vitvinsvinäger också. Man kan även skiva ner lite chili om man vill ha en hetare variant
Recept från http://www.ica.se/recept/gari-inlagd-ingefara-1165/
2. Koka upp vattnet. Lägg ner ingefäran. Rör om och ställ åt sidan i 10 minuter. Häll av vattnet, lägg ingefäran i en glasburk.
3. Hetta upp vinäger, socker och salt tills sockret lösts upp. Häll det över ingefäran. Låt svalna.
4. Efter ca 3 timmar är garin klar att serveras. Förvara den sedan kallt. God hållbarhet.
Fungerar med vitvinsvinäger också. Man kan även skiva ner lite chili om man vill ha en hetare variant
Recept från http://www.ica.se/recept/gari-inlagd-ingefara-1165/
Visningar: 543
Inlagt 2014-11-26 20:55:02

