Receptbeskrivning

Räkor indienne

Ingredienser för
800 g räkor (färdig skalade)
1 st röd paprika
1 st grön paprika
1 st gul lök
1 st purjolök
2 tsk curry
2 st vitlöksklyfta
2 msk tomatpurè
1 burk krossade tomater
2 dl vispgrädde
1 krm salt och peppar
1 msk smör till stekning


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjolöken.
Fräs lite matfett med curryn. Lägg i paprika, purjolöken, löken och det fräsa några minuter.
Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och krossade tomater. Låt det sjuda i ca. 5 minuter. Tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt, men låt det inte koka. Servera med ris, sallad och något gott bröd till.

Visningar: 345
Inlagt 2014-11-26 21:55:30