Receptbeskrivning
Auberginegratäng
Ingredienser
för
3 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
3 msk balsamvinäger
4 msk chilisås
800 g aubergine
1.5 dl potatismjöl
300 g mozzarella
400 g morötter
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk honung
1 msk olivolja
2 msk dill
3 st vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
3 msk balsamvinäger
4 msk chilisås
800 g aubergine
1.5 dl potatismjöl
300 g mozzarella
400 g morötter
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk honung
1 msk olivolja
2 msk dill
Beskrivning
Gör så här:
1. Skala och skär löken i skivor. Fräs mjuka i fett i en kastrull utan att de tar färg.
2. Rör ner krossade tomater, balsamvinäger, chilisås. Låt småkoka under lock ca 15min. Krydda med salt och peppar. 3. Sätt ugnen på 175grader.
4. Skär auberginerna i cm-tjocka skivor på längden. Vänd skivorna i mjölet och tryck till så det fastnar. 5. Varva tomatsås med aubergineskivor och riven mozzarella i en ugnssäker form. Avsluta med tomatsås och ost. 6. Tillaga ca 45min mitt i ugnen tills auberginen blivit riktigt mjuk, lägg ev på aluminiumfolie mot slutet så det inte bränns. Servera med morotssalladen. Morotssallad
1. Skala 400g morötter. Hyvla dem i långa remsor med en potatisskalare. Koka dem mjuka men med lite tuggmotstånd kvar i lättsaltat vatten. Häll av och spola i iskallt vatten. Rör ihop en dressing av rödvinsvinäger, honung, olivolja, grovhackad dill. Krydda med salt och peppar. Blanda ihop och servera.
1. Skala och skär löken i skivor. Fräs mjuka i fett i en kastrull utan att de tar färg.
2. Rör ner krossade tomater, balsamvinäger, chilisås. Låt småkoka under lock ca 15min. Krydda med salt och peppar. 3. Sätt ugnen på 175grader.
4. Skär auberginerna i cm-tjocka skivor på längden. Vänd skivorna i mjölet och tryck till så det fastnar. 5. Varva tomatsås med aubergineskivor och riven mozzarella i en ugnssäker form. Avsluta med tomatsås och ost. 6. Tillaga ca 45min mitt i ugnen tills auberginen blivit riktigt mjuk, lägg ev på aluminiumfolie mot slutet så det inte bränns. Servera med morotssalladen. Morotssallad
1. Skala 400g morötter. Hyvla dem i långa remsor med en potatisskalare. Koka dem mjuka men med lite tuggmotstånd kvar i lättsaltat vatten. Häll av och spola i iskallt vatten. Rör ihop en dressing av rödvinsvinäger, honung, olivolja, grovhackad dill. Krydda med salt och peppar. Blanda ihop och servera.
Visningar: 501
Inlagt 2014-11-26 20:59:03