Receptbeskrivning

vadstena folkhögskolas morotssoppa

Ingredienser för
rapsolja
5 dl vatten
3 st tomater
3 st morötter
1 st vitlöksklyfta
1 st gul lök
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 dl standard mjölk
2 dl créme de fraiche, (34 %)
1 msk smör
2 msk skånsk senap
salt + nymald svartpeppar
8 vitt toastbröd, ev kantskuret
8 stark ost, t ex lagrad prästost, (17 %)


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och riv morötterna grovt på rivjärn. Skala och finhacka löken. Fräs morötter och lök i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt paprikapulver, oregano och timjan. Låt fräsa med ca 2 min. 2. Tillsätt vatten, buljongtärningar, mjölk och crème fraiche. Låt puttra ca 10 min tills morotsbitarna mjuknat. 3. Skölj och tärna tomaterna, tillsätt dem till soppan. Pressa i vitlök och krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. 4. Grillad toast: Bre smör och senap på fyra av brödskivorna. Lägg på osten och de resterande brödskivorna. 5. Grilla bröden i ett smörgåsjärn. Dela dem snett över till 2 trekanter och servera till soppan.

Visningar: 445
Inlagt 2014-11-26 21:03:34