Receptbeskrivning

Rostad aubergine med persilja o valnötter

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Rostad aubergine med valnötter o persilja 5-6pers. 2st auberginer
4-5msk olivolja
5st stora vitlöksklyftor lite flingsalt
100g valnötter en rejäl bunt bladpersilja en aning extra olivolja Skär auberginen i cm-tjocka bitar på längden o salta ur dem. Värm ugnen till 225°. Skölj o torka av auberginen, pensla dem med olivolja och placera skivorna i ett lager i en långpanna försedd med bakplåtspapper. Skala och placera ut vitlöksklyftona här och där, rosta sedan det hela i ca 20min. Vänd på auberginskivorna en gång under tiden. De ska bli mjuka och få fin färg. Låt svalna. Rosta valnötterna på en plåt med bakplåtspapper (inget fett) 5-6min. brukar räcka för att nötterna ska bli aromatiska och gyllenbruna. Hacka under tiden generöst med bladpersilja. Lägg de rostade nötterna och persiljan i en matberedare. Lägg också i de rostade vitlöksklyftorna som stått och svalnat. Kör allt till ett smuligt, fint hack. Rulla eller vik till sist aubergineskivorna och arrangera dem på ett fat. Ringla över helt lite olivolja, strö över nöt- och persiljehacket, och smula över lite flingsalt.

Visningar: 444
Inlagt 2014-11-26 21:07:12