Receptbeskrivning

Köttfärsbiffar

Ingredienser för
500 g blandfärs
5 msk ströbröd
0.5 st gul lök finhackad
1.5 dl mjölk
1 tsk socker
1 st ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar


  40 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Förbered tillbehör som potatis och grönsaker om du vill ha det till.

2. Sätt ugnen på 175 grader (om du ska steka klart köttfärsbiffarna i ugnen - du kan steka klart dem i stekpannan också om du har en stor panna).

3. Blanda mjölk och ströbröd i en skål. Låt svälla medan du hackar löken.

4. Skala och hacka gul lök fint (eller riv den).

5. Blanda köttfärs, hackad lök, socker, ägg, salt och vitpeppar med ströbrödet i skålen till en jämn smet. Blanda inte för mycket då blir färsen trådig.

6. Värm en stekpanna och stek ett litet smakprov. Smaka av med salt och peppar.

7. Dela upp köttfärssmeten i 8-10 delar och forma till bullar som du sedan plattar till och lägger på en bricka, tallrik eller fat smort med lite olja.

8. Bryn köttfärsbiffarna på varje sida i en stekpanna, 3-4 minuter på varje sida. Du kan steka i lite olivolja och/eller smör. Bryn 3-4 stycken i taget.

9. Lägg över efterhand i en ugnsform.

10. När du brynt alla biffar ställer du in dem att steka klart i ugnen ca 15 minuter. Du kan också steka klart dem på medelvärme i stekpannan - gärna med lock då.

Köttfärsbiffarna är klara att servera!

Visningar: 481
Inlagt 2014-11-26 21:09:06