Receptbeskrivning
			
			
			
			grekiska vegobiffar
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							2 st zucchini 
150 g fetaost
1 kruka mynta
2 st ägg
2 dl vetemjöl
olivolja
salt
peppar
1 st rödlök
2 dl grekisk yoghurt
3 dl bulgor
						
					150 g fetaost
1 kruka mynta
2 st ägg
2 dl vetemjöl
olivolja
salt
peppar
1 st rödlök
2 dl grekisk yoghurt
3 dl bulgor
Beskrivning
					
						1. Koka bulgurn. 2. Skala och skiva löken tunt, gärna mandolin. Lägg den i kallt vatten i 5 min. 3. Finrivet zucchinin och låt den rinna av i ett durkslag i 5 min.krama ur vätskan. Smula fetaosten grovt och blanda med zucchini, ägg, mjöl, 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. 4. Värm 1 1/2 msk olja i en stekpanna med släpplättbeläggning, klicka ut smeten och platta ut till biffar. Stek dem på medelvärme ca 5 min på varje sida. 5. Låt löken rinna av och blanda den med yoghurt, 1/2 msk olja, 2 krm salt och 1/2 krm peppar. 6. Servera zucchinibiffarna med bulgur och rödlöksyoghurt. ( 1 liten rödlök + 2dl grekisk yoghurt).					
										Visningar: 506
Inlagt 2014-11-26 21:09:49
				 
					 
			
 





 30 min
  30 min