Receptbeskrivning

Kryddoftande smulpaj

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Antal portioner4 port
Ingredienser
4 st äpplen
2 msk Arla® Svenskt Smör
1 dl farinsocker
1 tsk malen kanel
1⁄2 tsk malen muskot
1⁄2 tsk malen kardemumma
2 1⁄2 dl Kelda® vaniljsås
Smuldeg:
3⁄4 dl farinsocker
1 1⁄2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
125 g Arla® Svenskt Smör, smält
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem i smör i en stekpanna tillsammans med farinsocker och kryddor. Häll i en ugnssäker form. Blanda farinsocker, havregryn och mjöl i en bunke. Häll i smöret och rör om till en smulig deg. Strö smuldegen över äpplena. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Vispa vaniljsåsen.

Visningar: 555
Inlagt 2014-11-26 21:13:03