Receptbeskrivning
Asiatiska färska vegorullar
Ingredienser
för
1 frp glasnudlar
2 st quornfiléer , i strimlor, stek gyllenbruna
3 st vitlöksklyfta(or) finhackade
1 st morot
1 st limefrukt(er)
koriander färsk finhackad
1 ingefära färsk finhackad
citrongräs
mynta färsk
rispapper
chilisås
lime
jordnötter
2 st quornfiléer , i strimlor, stek gyllenbruna
3 st vitlöksklyfta(or) finhackade
1 st morot
1 st limefrukt(er)
koriander färsk finhackad
1 ingefära färsk finhackad
citrongräs
mynta färsk
rispapper
chilisås
lime
jordnötter
Beskrivning
1. Koka nudlarna i 3 minuter. Spola dem i kallt vatten, låt dem rinna av och klipp dem i små bitar. 2. Blanda alla ingredienser utom rispapperen i en bunke. Salta och peppra. 3. Doppa rispapperen i en vattenskål och bred ut dem på en fuktig handduk. Lägg på en sked med blandningen och rulla ihop till små paket. 4. Servera med chilisås, pressad lime och hackade jordnötter. Vårrullarna kan också stekas i stekpanna några minuter. Receptet kommer från ”Båtsommar” (ICA Bokförlag). (Modifierat till vegetarisk)
Recept och foto: Margareta Diedrichs
Recept och foto: Margareta Diedrichs
Visningar: 633
Inlagt 2014-11-26 21:23:32

