Receptbeskrivning
Nutellafudge med choklad o en touch av flingsalt
Ingredienser
för
Beskrivning
Nutellafudge med choklad och en touch flingsalt
1burk kondenserad mjölk
140g choklad (60%)
1tsk vaniljsocker
2.5dl Nutella
3msk rumsvarmt smör
½-1tsk flingsalt
Smöra lätt en form (ca 20×20). Lägg i ett bakplåtspapper. Rör ihop kondenserad mjölk, vaniljsocker, choklad, Nutella och smör i en bunke (flingsaltet väntar du med till slutet då den är klar). Gör ett vattenbad (Sätt bunken över en kastrull med lite vatten i. Sjud vattnet. Vattnet får inte röra vid bunken utan ska vara en bra bit under bunkens botten). Rör tills chokladen helt har smält. Häll smeten i formen med bakplåtspapper. Släta till ytan med en slickepott. Strössla över flingsaltet.Ställ in i kylen, minst 2 timmar.
Skär med en lätt värmd kniv. Förvara bitarna i kylen i en luftät burk eller inlindad i folie.
1burk kondenserad mjölk
140g choklad (60%)
1tsk vaniljsocker
2.5dl Nutella
3msk rumsvarmt smör
½-1tsk flingsalt
Smöra lätt en form (ca 20×20). Lägg i ett bakplåtspapper. Rör ihop kondenserad mjölk, vaniljsocker, choklad, Nutella och smör i en bunke (flingsaltet väntar du med till slutet då den är klar). Gör ett vattenbad (Sätt bunken över en kastrull med lite vatten i. Sjud vattnet. Vattnet får inte röra vid bunken utan ska vara en bra bit under bunkens botten). Rör tills chokladen helt har smält. Häll smeten i formen med bakplåtspapper. Släta till ytan med en slickepott. Strössla över flingsaltet.Ställ in i kylen, minst 2 timmar.
Skär med en lätt värmd kniv. Förvara bitarna i kylen i en luftät burk eller inlindad i folie.
Visningar: 205
Inlagt 2014-11-27 19:22:40






30 min