Receptbeskrivning

Frasiga hasselnötsbollar med valnötsströssel

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Frasiga hasselnötsbollar med valnötsströssel ca 20st

100g hasselnötter
2dl vispgrädde
50g mörk choklad
150g mjölkchoklad
25g mjukt smör
20st hasselnötter till fyllning
100g finhackade valnötter

Garnering:
50g mörk choklad
guldpynt att strö över

Värm ugnen till 180°, lägg nötterna på en bakpappersklädd plåt (inklusive de till fyllningen). Rosta nötterna i ugnen tills de är gyllene, i 10-15min. Ta ut plåten o lägg nötterna i en ren kökshandduk och gnugga av det tunna skalet. Lägg undan 20 nötter till fyllning. Kör resterande nötter i en matberedare, eller hacka dem fint för hand. Häll grädden i en kastrull och värm till kokpunkten. Hacka både ljus och mörk choklad och lägg i en skål. Häll grädden över och rör om ordentligt tills chokladen har smält. Vispa i smöret och tillsätt slutligen de hackade hasselnötterna. Förvara hasselnötschokladen övertäckt i kylskåp över natten. Finhacka valnötterna. Ta ut hasselnötskrämen ur kylen. Forma krämen till bollar med en hasselnöt i mitten med hjälp av två teskedar. Rulla bollarna i hackade valnötter och lägg dem i frysen i ca 10min. Smält chokladen till garneringeen över vattenbad. Doppa de kalla bollarna i den smälta chokladen och lägg dem att stelna på ett bakplåtspapper. Strö eventuellt över lite guldpynt.

Visningar: 200
Inlagt 2014-11-27 19:27:28