Receptbeskrivning
Frasiga hasselnötsbollar med valnötsströssel
Ingredienser
för
Beskrivning
Frasiga hasselnötsbollar med valnötsströssel ca 20st
100g hasselnötter
2dl vispgrädde
50g mörk choklad
150g mjölkchoklad
25g mjukt smör
20st hasselnötter till fyllning
100g finhackade valnötter
Garnering:
50g mörk choklad
guldpynt att strö över
Värm ugnen till 180°, lägg nötterna på en bakpappersklädd plåt (inklusive de till fyllningen). Rosta nötterna i ugnen tills de är gyllene, i 10-15min. Ta ut plåten o lägg nötterna i en ren kökshandduk och gnugga av det tunna skalet. Lägg undan 20 nötter till fyllning. Kör resterande nötter i en matberedare, eller hacka dem fint för hand. Häll grädden i en kastrull och värm till kokpunkten. Hacka både ljus och mörk choklad och lägg i en skål. Häll grädden över och rör om ordentligt tills chokladen har smält. Vispa i smöret och tillsätt slutligen de hackade hasselnötterna. Förvara hasselnötschokladen övertäckt i kylskåp över natten. Finhacka valnötterna. Ta ut hasselnötskrämen ur kylen. Forma krämen till bollar med en hasselnöt i mitten med hjälp av två teskedar. Rulla bollarna i hackade valnötter och lägg dem i frysen i ca 10min. Smält chokladen till garneringeen över vattenbad. Doppa de kalla bollarna i den smälta chokladen och lägg dem att stelna på ett bakplåtspapper. Strö eventuellt över lite guldpynt.
100g hasselnötter
2dl vispgrädde
50g mörk choklad
150g mjölkchoklad
25g mjukt smör
20st hasselnötter till fyllning
100g finhackade valnötter
Garnering:
50g mörk choklad
guldpynt att strö över
Värm ugnen till 180°, lägg nötterna på en bakpappersklädd plåt (inklusive de till fyllningen). Rosta nötterna i ugnen tills de är gyllene, i 10-15min. Ta ut plåten o lägg nötterna i en ren kökshandduk och gnugga av det tunna skalet. Lägg undan 20 nötter till fyllning. Kör resterande nötter i en matberedare, eller hacka dem fint för hand. Häll grädden i en kastrull och värm till kokpunkten. Hacka både ljus och mörk choklad och lägg i en skål. Häll grädden över och rör om ordentligt tills chokladen har smält. Vispa i smöret och tillsätt slutligen de hackade hasselnötterna. Förvara hasselnötschokladen övertäckt i kylskåp över natten. Finhacka valnötterna. Ta ut hasselnötskrämen ur kylen. Forma krämen till bollar med en hasselnöt i mitten med hjälp av två teskedar. Rulla bollarna i hackade valnötter och lägg dem i frysen i ca 10min. Smält chokladen till garneringeen över vattenbad. Doppa de kalla bollarna i den smälta chokladen och lägg dem att stelna på ett bakplåtspapper. Strö eventuellt över lite guldpynt.
Visningar: 200
Inlagt 2014-11-27 19:27:28






30 min