Receptbeskrivning

Små linsbiffar med basilikasås och rostade grönsaker

Ingredienser för
rostade grönsaker
900 g potatis
0.5 st blomkål
250 g morötter
olivolja
1 tsk salt
linsbiffar
2.5 dl röda linser
0.5 frp lagrad ost
1 st rödlök
2 st vitlöksklyfta(or) pressade
1 dl ströbröd
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 tsk salvia torkad
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1 st citron finrivet skal
basilikasås
1 kruka basilika
2 msk neutral olja
2 msk vatten
1 msk citron pressad saft
1 krm svartpeppar
olivolja


  60 min
 SvÃ¥righet: SvÃ¥rt
Beskrivning
1. Sätt ugnen pä 250 grader.

2. Halvera 900 g potatis. Dela 1/2 blomkål i buketter. Skala och skär 250 g morötter i grova bitar.

3. Lägg allt i en ugnsform och ringla över lite olivolja och i tsk salt. Tillaga högt upp i ugnen 20-25 min, eller tills potatisen är klar.

4. Skölj 21/2dl röda linser och koka sedan sakta i osal tat vatten,
5-6 min. Spota i kallt vatten och låt rinna av ordentligt.

5. Finriv 1/2 bit lagrad ost och finhacka i rödlök.

6. Lägg linserna i en bunke. Mixa slätt med stavmixer, Blanda ner hackad rödtök, 2 vitlöksklyftor (pressade), i dl ströbröd, 3 msk olivolja, 2 msktomatpuré,i tsk torkad salvia,i tsksalt.1 tsk sambal oelek och finrivet skal av 1 citron.

7. Basilikasås- lägg blad och stjälkar från 1 kruka basilika i en mixerbunke. Tillsätt 2 msk neutral olja, 2 msk vatten, 1 msk saft av den använda citronen och 1 krm svartpeppar. Mixa slätt med stavmixer. Rör ner den rivna osten och lägg upp i en skål

8. Forma linsröran till 16 små biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna 2-3 min per sida,

9.Servera små linsbiffar med rostade grönsaker och basilikasås.

Visningar: 922
Inlagt 2014-11-29 16:49:07