Receptbeskrivning

Slätvar med vitvinsås

Ingredienser för
g slätvarfilé, ca
st gul lök
morot
st champinjoner
ett par persiljestjälkar
st kvist timjan
dl fiskfond
dl vitt vin, torrt
dl vispgrädde
g smör
salt
vitpeppar, nymalen
citron, några stänk


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och hacka grönsakerna. Fräs dem tillsammans med smör, persiljestjälkarna och timjankvisten utan att det tar färg.
Häll på vinet och fiskfonden, låt koka ner tills hälften är kvar. Slå på grädden och koka ner till 4-5 dl kvarstår. Lägg fisken i en ugnsform. Salta, peppra och häll över lite av vitvinsåsen.
Ställ in ugnen i ca 10-15 minuter, tills köttet är fast och vitt. Servera med potatis och vitvinsåsen.

Visningar: 573
Inlagt 2014-11-30 01:54:56