Receptbeskrivning

Mörk chokladkola med rostade nötter

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Mörk chokladkola med rostade nötter 30-60 bitar

1dl hasselnötter
2dl vispgrädde
2dl socker
2dl ljus sirap
4msk kakao
1/2tsk vaniljsocker
100g smör

Rosta nötterna i en torr het panna tills skalen börjar spricka och nötterna får färg. Låt svalna. Häll över på en ren kökshandduk och gnugga bort skalen. Skär nötterna grovt. Klä en brödform, ca 10x30 cm med bakplåtspapper som går upp på kanterna. Vispa ihop grädde, socker, sirap, kakao, vaniljsocker och smör i en kastrull, koka upp och låt sjuda på medelvärme tills kosasmeten når en temperatur på 122°, eller klarar kulprov. Ta genast av från plattan, vänd ner hasselnötterna och häll smeten i den papprade formen. Låt svalna i rumstemperatur, skär i bitar och förvara sedan i kylen.

Visningar: 369
Inlagt 2014-12-01 19:20:38