Receptbeskrivning
Fiskgryta med saffran
Ingredienser
för
400 g fisk
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
800g rotfrukter
0,5g saffran
2tsk olivolja
1msk fiskfond
1dl vatten
1dl vitt vin
2dl krossade tomater av bra kvalitet
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
800g rotfrukter
0,5g saffran
2tsk olivolja
1msk fiskfond
1dl vatten
1dl vitt vin
2dl krossade tomater av bra kvalitet
Beskrivning
1. Skär fisken i kuber. Hacka lök, vitlök och rotfrukter.
2. Fräs lök, vitlök, rotfrukter och saffran några minuter i olja. Tillsätt fond, vatten, vitvin och krossade tomater.
3. Låt koka i 5 min utan lock. Smaka av med salt och peppar.
4. Vänd ner fisken och låt grytan koka upp, servera när fisken är genom kokt.
2. Fräs lök, vitlök, rotfrukter och saffran några minuter i olja. Tillsätt fond, vatten, vitvin och krossade tomater.
3. Låt koka i 5 min utan lock. Smaka av med salt och peppar.
4. Vänd ner fisken och låt grytan koka upp, servera när fisken är genom kokt.
Visningar: 642
Inlagt 2014-12-02 16:50:02

