Receptbeskrivning
Gulasch på fläsk med surkål (ifrån coop)
Ingredienser
för
800 g fläskkarré i bit benfri
3 st rödlök(ar) strimlade
4 st paprika(or) röda, strimlade
4 msk olivolja
1 tsk salt
3 msk rökt paprikapulver
0.5 msk kumminfrön stötta
1 msk timjan torkad
6 st vitlöksklyfta(or) finhackade
1 burk grillad paprika(or) ca 480 g
1 st röd chilifrukt strimlad
1.5 st citron saft av
3 dl vatten
2 tsk citronskal finrivet (endast det gula)
1 dl blandade örter grovhackade
potatis kokt
gräddfil
3 st rödlök(ar) strimlade
4 st paprika(or) röda, strimlade
4 msk olivolja
1 tsk salt
3 msk rökt paprikapulver
0.5 msk kumminfrön stötta
1 msk timjan torkad
6 st vitlöksklyfta(or) finhackade
1 burk grillad paprika(or) ca 480 g
1 st röd chilifrukt strimlad
1.5 st citron saft av
3 dl vatten
Örthack
1 msk vitlök finhackad2 tsk citronskal finrivet (endast det gula)
1 dl blandade örter grovhackade
T.ex. kruspersilja, timjan, mejram och oregan
Till servering
surkål potatis kokt
gräddfil
Eller créme fraiche
Beskrivning
Tid: 1 tim + 3 tim kokning
”Färdig surkål ur burk är perfekt till gulasch. Toppa grytan med lite hackade örter."
4-6 portioner
1. Hetta upp en stekpanna och stek lök och paprika i omgångar i hälften av oljan tills de fått fin färg. Lägg över i en gryta.
2. Bryn köttet runt om i resten av oljan i samma panna.
Gnid in köttet med kryddor och vitlök.
Lägg köttet ovanpå paprikan och löken.
Koka ur stekpannan med 1 dl vatten och häll skyn i grytan.
3. Häll av de inlagda hela paprikorna och skär dem i grova bitar.
Tillsätt dem, chili, citronsaft och vatten. Koka upp och låt sjuda under tättslutande lock ca 3 tim.
4. Vänd köttet efter halva tiden. Späd ev. med lite vatten.
5. Köttet är klart när det går att dra sönder med en gaffel. Dra isär allt kött och smaka av grytan med lite mer salt.
6. Värm surkål enl anvisning på burken. Vänd ihop örthacket, toppa grytan med det. Servera gulaschen med surkål, potatis och gräddfil.
”Färdig surkål ur burk är perfekt till gulasch. Toppa grytan med lite hackade örter."
4-6 portioner
1. Hetta upp en stekpanna och stek lök och paprika i omgångar i hälften av oljan tills de fått fin färg. Lägg över i en gryta.
2. Bryn köttet runt om i resten av oljan i samma panna.
Gnid in köttet med kryddor och vitlök.
Lägg köttet ovanpå paprikan och löken.
Koka ur stekpannan med 1 dl vatten och häll skyn i grytan.
3. Häll av de inlagda hela paprikorna och skär dem i grova bitar.
Tillsätt dem, chili, citronsaft och vatten. Koka upp och låt sjuda under tättslutande lock ca 3 tim.
4. Vänd köttet efter halva tiden. Späd ev. med lite vatten.
5. Köttet är klart när det går att dra sönder med en gaffel. Dra isär allt kött och smaka av grytan med lite mer salt.
6. Värm surkål enl anvisning på burken. Vänd ihop örthacket, toppa grytan med det. Servera gulaschen med surkål, potatis och gräddfil.
Visningar: 601
Inlagt 2014-12-03 09:00:48