Receptbeskrivning
Ingredienser för
dl durumvetemjöl
st ägg
st äggula
salt, efter smak
en skvätt vatten el olivolja, ev
hummerskal
msk tomatpuré
lök
morot
palsternacka
dl grädde
cl cognac
salt, efter smak
vitpeppar, efter smak
cayennepeppar, efter smak
dl yoghurt
msk pistagenötter, finmalda
citronsaft
salt, efter smak
peppar, efter smak
st hummer, kokt
ricotta
shitakesvamp
babyspenat
vitlök
timjan
mynta
basilika
salt
peppar
ruccola
tomat
gurka
schalottenlök
pistagenötter


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Pastadeg
Blanda ingredienserna till pastadegen. LÃ¥t den vila i plastfolie i 30 minuter. Fyllning
Koka upp rikligt med ordentligt saltat vatten.
Koka hummern i 7 minuter.
Låt svalna. Sätt ugnen på 200 grader.
Plocka hummern och skär köttet i mindre tärningar.
Ugnsstek svampen tillsammans med timjan och vitlök i 15 minuter.
Plocka bort vitlöken och tärna svampen.
Blanda ner babyspenaten medan svampen är varm.
Lägg åt sidan och låt svalna.
Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en skål och smaka av med mynta, basilika, citron, salt och peppar.
Pastadeg, forts
Använd sedan pastamaskin eller kavel för att göra 10x10 cm plattor.
Lägg ut en pastaplatta.
Montera med fyllning.
Montera en annan platta över och använd en ringform för att stansa ut dina runda pastakuddar. Pistageyoghurt
Blanda alla ingredienser till yoghurten.
Vispa till önskad tjocklek.
Hummersås
Sätt ugnen på 220 grader.
Rosta skalen i ugnen tillsammans med tomatpuré, gul lök, morot och palsternacka tills de får färg. Ta ut från ugn, krossa skalen och lägg dem tillsammans med grönsakerna i en kastrull.
Fyll på med vatten så att det täcker.
Koka i ca 15-20 minuter
Sila av.
Tillsätt grädde och reducera till önskad smak.
Smaka av med cognac, salt och vitpeppar, eventuellt lite cayennepeppar.
Precis innan servering
Koka raviolin ca 3 minuter.
Garnera och servera genast med sås och yoghurt.

Visningar: 1488
Inlagt 2014-12-03 10:30:38