Receptbeskrivning
Lussebullar med kvarg
Ingredienser
för
50 g jäst
150 g smör
2 frp saffran
2 dl socker
5 dl mjölk
250 g kesella
0.5 tsk salt
1 st ägg
1 dl russin
16 dl vetemjöl
150 g smör
2 frp saffran
2 dl socker
5 dl mjölk
250 g kesella
0.5 tsk salt
1 st ägg
1 dl russin
16 dl vetemjöl
Beskrivning
En sats räcker till 30 bullar.
1.Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Rör ner saffranet i det smälta matfettet. Tillsätt mjölken och ljumma degspadet till ca 37˚C.
2.Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, kvarg, salt och ägg. Blanda ev. i russin. Arbeta i nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk 30-45 minuter.
3.Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda ev. i resten av mjölet. Baka ut degen till lussekatter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30-45 minuter. Sätt ugnen på 225˚C.
4.Pensla med uppvispat ägg.
5.Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler övertäckt med bakduk.
1.Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Rör ner saffranet i det smälta matfettet. Tillsätt mjölken och ljumma degspadet till ca 37˚C.
2.Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, kvarg, salt och ägg. Blanda ev. i russin. Arbeta i nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk 30-45 minuter.
3.Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda ev. i resten av mjölet. Baka ut degen till lussekatter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30-45 minuter. Sätt ugnen på 225˚C.
4.Pensla med uppvispat ägg.
5.Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler övertäckt med bakduk.
Visningar: 179
Inlagt 2014-12-03 15:48:25






60 min