Receptbeskrivning
Glutenfria lussekatter
Ingredienser
för
25 g jäst röd
2 dl mjölk
75 g smör
1 krm salt
0.75 dl strösocker
1 frp saffran
1 msk fiberhusk
1 dl kesella
0.5 st äggula
9 dl glutenfri mix
russin
2 dl mjölk
75 g smör
1 krm salt
0.75 dl strösocker
1 frp saffran
1 msk fiberhusk
1 dl kesella
0.5 st äggula
9 dl glutenfri mix
russin
Beskrivning
1 sats räcker till ca 16 bullar
1. Smula jästen i en degbunke.
2. Smält smöret.
3. Tillsätt mjölk och låt de bli 37c.
4. Häll degspadet över jästen och rör tills den har löst sig.
5. Tillsätt fiberhusk. Rör om och låt svälla 10 min.
6. Tillsätt kesella, stött saffran, socker, salt, det halva ägget och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt i maskin.
7. Låt jäsa övertäckt i bunken 30 min. Forma till lussekatter, prästens hår, julkusar eller något annat. Låt fantasin flöda.
8. Lägg dom på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa ca 35 min.
9. Pensla med uppvispat ägg och garnera med russin.
10. Grädda i 250 c i 10min. (Beror på vilken storlek du har gjort! )
1. Smula jästen i en degbunke.
2. Smält smöret.
3. Tillsätt mjölk och låt de bli 37c.
4. Häll degspadet över jästen och rör tills den har löst sig.
5. Tillsätt fiberhusk. Rör om och låt svälla 10 min.
6. Tillsätt kesella, stött saffran, socker, salt, det halva ägget och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt i maskin.
7. Låt jäsa övertäckt i bunken 30 min. Forma till lussekatter, prästens hår, julkusar eller något annat. Låt fantasin flöda.
8. Lägg dom på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa ca 35 min.
9. Pensla med uppvispat ägg och garnera med russin.
10. Grädda i 250 c i 10min. (Beror på vilken storlek du har gjort! )
Visningar: 140
Inlagt 2014-12-03 15:51:51






60 min