Receptbeskrivning
Mjölkchokladtårta med varma hallon
Ingredienser
för
400 g mandelmassa
1 st ägg
3 st äggvitor
4 msk kakao
1 st apelsin (rivet skal)
300 g mjölkchoklad
3 st äggulor
mörk choklad (hyvlad)
2 msk florsocker
1 st ägg
3 st äggvitor
4 msk kakao
1 st apelsin (rivet skal)
Fyllning
5 dl vispgrädde 300 g mjölkchoklad
3 st äggulor
Garnering
hallon mörk choklad (hyvlad)
Varm hallonsås
600 g hallon 2 msk florsocker
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.
Vispa grädden. Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta chokladen från värmen. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden Häll smeten över kakan i formen. Täck över och frys minst 4 tim. Hit kan man förbereda.
Låt tårtan stå framme ca 30 min före servering. Garnera tårtan med hallon och choklad. Värm hallonen till såsen, blanda i florsocker och servera såsen till tårtan. Värm hallonen och blanda i florsocker.
Vispa grädden. Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta chokladen från värmen. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden Häll smeten över kakan i formen. Täck över och frys minst 4 tim. Hit kan man förbereda.
Låt tårtan stå framme ca 30 min före servering. Garnera tårtan med hallon och choklad. Värm hallonen till såsen, blanda i florsocker och servera såsen till tårtan. Värm hallonen och blanda i florsocker.
Visningar: 402
Inlagt 2014-12-03 15:55:19






0 min