Receptbeskrivning
Baguetter
Ingredienser
för
Beskrivning
Baguetter
4 bröd
50g jäst
5 dl fingewarmt vatten
2 msk matolja
2 tsk salt
ca 12 - 13 dl vetemjöl special
Pensling Uppvispat ägg
Smula ner jästen i en bunke, häll över vattnet och rör om
så jästen löser sig.
Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen
lank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 min.
Kavla ut till degplattor, rulla ihop som rulltårta och lägg
skarven nedåt, låt jäsa ytterligare i 30 min.
Skär 3 - 4 skåror i varje rulle.
Pensla.
Grädda bröden mitt i ugnen ca 12 - 15 min tills de fått
Fin färg och känns torra.
275 grader.
4 bröd
50g jäst
5 dl fingewarmt vatten
2 msk matolja
2 tsk salt
ca 12 - 13 dl vetemjöl special
Pensling Uppvispat ägg
Smula ner jästen i en bunke, häll över vattnet och rör om
så jästen löser sig.
Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen
lank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 min.
Kavla ut till degplattor, rulla ihop som rulltårta och lägg
skarven nedåt, låt jäsa ytterligare i 30 min.
Skär 3 - 4 skåror i varje rulle.
Pensla.
Grädda bröden mitt i ugnen ca 12 - 15 min tills de fått
Fin färg och känns torra.
275 grader.
Visningar: 162
Inlagt 2014-12-03 20:23:13






30 min