Receptbeskrivning
Tournedos gorgonzola à la kristina med bakad potatis
Ingredienser
för
600 g quornfilé
1 krm salt
1 krm vitpeppar
4 st bakpotatisar
400 g gräddig gorgonzola
1 st gul lök
1 msk dijonsenap
75 g smör
0.5 grädde
1 krm salt
1 krm vitpeppar
4 st bakpotatisar
400 g gräddig gorgonzola
1 st gul lök
1 msk dijonsenap
75 g smör
0.5 grädde
Beskrivning
Skiva quornen i jämna skivor. Tvätta bakpotatis noga, torka torrt. Stick med en gaffel på bakpotatisens alla sidor. Lägg på ett fat och kör i mikron (800 watt) 5 min/potatis. Vänd på potatisen efter halva tiden. När potatisen är klar lägg i foliepapper. Skala och hacka löken. Smält smör och gorgonzola i kastrull, tillsätt lök och dijonsenap sist grädden, låt koka i ca 10 min. Krydda quornen med salt och vitpeppar och halstra ca 2 minuter på varje sida innan servering. Grilla quornen i grillpanna på het värme så alla sidor får fin färg, Lägg upp fint på tallrikar och garnera med något som du tycker är fint.
Visningar: 629
Inlagt 2015-01-08 14:58:23

