Receptbeskrivning

Tomatsås

Ingredienser för
0.5 tsk salt
1 tsk strösocker
1 burk tomater, (400 g) krossade
0.5 krm svartpeppar, nymald
3 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
0.5 dl basilika, eller oreganoblad
1 st lök, stor gul
0.75 dl vin, torrt vitt


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala, hacka och fräs löken mjuk i olja i en gryta ca 5 min.2. Koka upp tomater och vin i en kastrull. Krydda med socker, salt och peppar. Skala och krossa vitlöksklyftan. Lägg den i tomatsåsen. 3. Koka upp såsen under omrörning och sjud under lock ca 20 min. 4. Ta upp och kasta vitlöksklyftan. Tillsätt löken. Toppa såsen med färska örter och servera.

Visningar: 74
Inlagt 2015-01-07 21:41:26