Receptbeskrivning
Paprika-aioli
Ingredienser
för
1 msk olivolja
2 krm salt
0.5 dl olivolja
1 st vitlöksklyfta, skalad
2 st äggulor
1.5 dl majsolja
1 st röd paprika
2 krm salt
0.5 dl olivolja
1 st vitlöksklyfta, skalad
2 st äggulor
1.5 dl majsolja
1 st röd paprika
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°
2. Dela paprikan på längden. Ta bort kärnor och mellanväggar.
3. Lägg paprikahalvorna med skinnsidan upp på ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Sätt högt upp i ugnen och rosta paprikan tills skalet bubblar sig, ca 10 minuter.
4. LÃ¥t paprikan kallna och dra av skalet.
5. Lägg paprikaköttet i matberedare tillsammans med skivad vitlök och mixa till puré. Lägg i äggulorna och kör en kort stund.
6. Tillsätt oljan droppvis, först majsolja och sedan olivolja så att aiolin tjocknar. Smaka av med salt.
Ringla aiolin över, t ex, mocksalmon och ta några tag på vitpepparkvarnen.
2. Dela paprikan på längden. Ta bort kärnor och mellanväggar.
3. Lägg paprikahalvorna med skinnsidan upp på ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Sätt högt upp i ugnen och rosta paprikan tills skalet bubblar sig, ca 10 minuter.
4. LÃ¥t paprikan kallna och dra av skalet.
5. Lägg paprikaköttet i matberedare tillsammans med skivad vitlök och mixa till puré. Lägg i äggulorna och kör en kort stund.
6. Tillsätt oljan droppvis, först majsolja och sedan olivolja så att aiolin tjocknar. Smaka av med salt.
Ringla aiolin över, t ex, mocksalmon och ta några tag på vitpepparkvarnen.
Visningar: 385
Inlagt 2015-01-07 21:34:34






0 min