Receptbeskrivning

Paprika-aioli

Ingredienser för
1 msk olivolja
2 krm salt
0.5 dl olivolja
1 st vitlöksklyfta, skalad
2 st äggulor
1.5 dl majsolja
1 st röd paprika


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°
2. Dela paprikan på längden. Ta bort kärnor och mellanväggar.
3. Lägg paprikahalvorna med skinnsidan upp på ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Sätt högt upp i ugnen och rosta paprikan tills skalet bubblar sig, ca 10 minuter.
4. LÃ¥t paprikan kallna och dra av skalet.
5. Lägg paprikaköttet i matberedare tillsammans med skivad vitlök och mixa till puré. Lägg i äggulorna och kör en kort stund.
6. Tillsätt oljan droppvis, först majsolja och sedan olivolja så att aiolin tjocknar. Smaka av med salt.
Ringla aiolin över, t ex, mocksalmon och ta några tag på vitpepparkvarnen.

Visningar: 385
Inlagt 2015-01-07 21:34:34